13 REASONS WHY (ÖLMEK İÇİN ON ÜÇ SEBEP) - Netflix Dizileri

13 REASONS WHY (ÖLMEK İÇİN ON ÜÇ SEBEP)


İMDB: 8.1

Şahsi Puan : 8,5

Drama

Bir Netflix dizisi olan 13 Reasons Why (Ölmek İçin On Üç Sebep) ün baş rol oyuncuları 
Katherine Langford (Hannah Baker) ve Dylan Minnette(Clay Jensen) oynadığı bir gençlik dizisidir.  

2017 yılında yayınlanmaya başlayan dizi kısa sürede bir çok izleyiciye ulaşmıştır. Hannah Baker'ın arkadaş çevresi, yeni okula uyum sağlama, öğretmenlerle iletişim, aile ilişkisi ve aşk hakkında yaşadığı bir çok kötü deneyim sonucu hayatına son vermesi ile birlikte her bölümde geriye bıraktığı ses kasetlerinden bahsedilmektedir. Kayıt ettiği her ses kaydında aslında günümüz gençlerinin ve bizim gençlik yıllarında  yaşadığı ve yaşayabileceği olaylara değinmektedir.

Her bölümde ses kayıtlarında ayrı bir kişi ile ilgili sırlarını anlatmaktadır. Clay Jensen isminin kasetlerden birinde geçtiğini öğrenmesiyle bir gecede tüm kasetleri dinlemiştir. İlk aşkının sözleri tüm hayatını değiştirecektir. 


Basit bir gençlik dizisi gibi görünse de bölümlerini soluksuz bir şekilde izledim. Kendi hayatımda ve aslında bir çok insanın hayatında yaşadığımız akran zorbalıklarından bahsetmektedir. Ergenlik çağında bir gencin duygu değişimlerinin ve olaylara bakış açılarının ne şekilde olabileceğini tüm çıplaklığıyla göstermektedir. Akran zorbalığının önüne geçmek ve ergenlik döneminde yaşanan, yaşanabilecek tüm sıkıntıların ebeveynlerin nasıl farkına varabileceği ile ilgili ipuçlarını görmemize yardımcı olmaktadır. 

Sadece lise çağındaki öğrencilerin değil tüm yetişkinlerin izlemesi gerektiğini düşündüğüm bir dizidir. 

Fragman:


Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. 1. Sezonu sürükleyici ve enteresan olan ama 2. Sezonu zorlama olan çıtır dizi

    YanıtlaSil
  2. her bölümü ayrı bir merak uyandırıyor

    YanıtlaSil